söndag 31 maj 2015

Mot nya mål

Just nu är det mycket nytt som händer i vårt liv.
Inte bara är jag klar i skolan nu till sommaren och ska börja jobba och bidra till hushållskassan, Marcus har dessutom bestämt sig för att han ska sluta på sitt jobb efter 11 års trogen tjänst och byta inriktning totalt.
När en tar stora kliv i livet så leder det gärna till att en även börjar ifrågasätta andra saker i det ekorrhjul som en snurrar runt i till vardags. Vi satte oss ner och funderade på vad vi vill och var vi vill vara om 5 år. En sak som vi definitivt inte vill är att fortsätta att betala nästan 10.000 kronor i månaden för en hyresrätt där pengarna bara försvinner. Vi bestämde oss hastigt och lustigt för att kolla på marknaden om det fanns något vi kunde byta till. Vi hade ett krav på max en STOR trea med möjlighet att dela av rum, och max 7000kr i hyra för en 3:a och max 8000 i hyra för en 4:a. 

Ganska snabbt matchades vi mot en annan 5:a på andra sidan gatan. Huset bredvid där vi bodde i vår vindsvåning. Lägenheten var också en vindsvåning. På 96 kvm med en hyra på 8000. Vi tänkte "varför i allsin dar vill de byta till en dyrare femma på andra sidan gatan?" och de tänkte "varför i allsin dar vill de byta bort en balkong mot en hyressänkning?" 

I fredags gick jag och kollade på deras lägenhet. Mindre än vår men bra planerad. På bilderna syns köket, master bedroom, ett blommigt rum som tjejerna ska dela på och vardagsrummet. Vardagsrummet och köket sitter ihop som ett L med matsalsdel i mitten. 

De som bodde där var så trevliga och jag kände nästan med en gång att här skulle jag kunna bo. Så vi bestämde att de skulle följa med oss och titta på vår lägenhet. De hade med sin son och han var alldeles fascinerad av Tias lilla rum under trappan och han älskade Toblerone och Indras sångbok som spelar musik. Han la sig i vår soffa och lekte med den och kände sig som hemma. Under tiden de var hos oss kom Marcus hem, så vi tänkte att vi kan lika gärna gå med dem tillbaka så att han får se lägenheten också. På vägen träffade vi på Tias och Tilda på parkeringen som var på väg hem med pappa T så de följde också med och tittade på lägenheten. Marcus reaktion när han kom in var "herregud" och jag kunde inte riktigt tolka om det var positivt eller negativt, men sedan sa han "det är ju perfekt". Resten av familjen tittade runt, vi mätte lite och barnen bestämde hur de ville möblera sina rum och sedan satte de sig inne hos sonen och tittade på Jackass medan vi stod kvar och pratade tills pappa T ringde och sa att middagen var klar hemma för Tias och Tilda. 
Marcus sa direkt att "vi behöver ingen betänketid, vi vill ha er lägenhet." De kände likadant, så nu är det pappersarbete kvar och sedan flyttar vi förhoppningsvis under semestern. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar