tisdag 15 maj 2012

Röra på fläsket..

Hemma från pass nr två idag.. Inte så hurtigt som det låter eftersom det blev lite si och så med pass 1. Det går jättebra att ha med sig sin bebis till gymmet om bebisen vill sova igenom passet. Om bebisen vill vara med sin mamma och prata högre än musiken, då går det inte riktigt lika bra..

Men pass nr två var bodypump. Det absoluta favoritpasset!! Musklerna skakar i slutet av varje låt och efteråt har man kört igenom varenda muskel och det känns i hela kroppen att musklerna verkligen JOBBAT!! Bästa känslan!!
Människokroppen är verkligen till för att användas.

Tänkte på det när jag satt på utvecklingssamtal i skolan och de sa att Tias har svårt att sitta still i samlingen och han blir rastlös när de har lektioner. Men han är väldigt aktiv utomhus. Klart som fan! Egentligen är det knäppt att man tvingar levnadsglada sjuåringar att lära sig att sitta still när de borde uppmuntras att vara aktiva..
Vi är ju gjorda för att vara ute och jaga och samla nötter och springa från faror. Eller iaf jobba med kroppen. Det här med att sitta still hela dagarna är ändå ganska nytt..

Bara en tanke..

1 kommentar:

  1. vilken underbar relfextion.. vi har ifs kommit lite längre i att jaga,samla nötter och springa från faror?
    det ända vi gör nu är jobba,stressa,föröka oss, stressa,jobba,jobba,stressa..
    man borde stanna upp då och då och ta en paus.. och inte stressa ihjäl sig! och jag tycker det är konstigt att egentligen skolan kör igång så tidigt, vet ju själv hur jäkla rastlös man blev när man satt och tittade ut till skolgården och sucktade.. men istället skulle man sitta och lära sig den j"%l@ matten istället....

    SvaraRadera