onsdag 21 maj 2014

Modifast dag 24, våra mått

Halva tiden har gått och idag har vi äntligen hunnit mäta varandra. Det är bra om det är samma person som mäter och eftersom vi mätte varandra sist så körde vi samma upplägg igen. Och här är resultaten: 

Anna (-4,9 kg)
Hals: -3cm
Axelbredd: - 4 cm
Överarm: -1,5 cm
Underarm: -2 cm
Bröst:  -1 cm
Under byst:  -5 cm
Midja: -2 cm
Stuss: -0,5 cm
Lår: -1,5 cm
Knä: +1,5 cm
Vad: +0,5 cm   
Totalt: 20,5 cm

Jag (-5,5 kg)
Hals: -1,5 cm
Axelbredd: -2 cm
Överarm: -2 cm
Underarm: -0,5
Bröst: -1 cm
Under byst: -0,5 cm
Midja: - 5 cm
Stuss: -3,5 cm
Lår: -2 cm
Knä: -3 cm
Vad: -1 cm   
Totalt: 22 cm

Det betyder kanske ingenting hur många cm det blir när man slår ihop det eftersom vi hade kunnat välja att mäta färre eller fler ställen, men det var lite kul ändå.
Det känns bra än så länge. På ett sätt börjar vi bli jäkligt trötta på det här, men samtidigt känns det inte som att det är ett alternativ att sluta, som jag nog skrivit innan. Vi är också lite rädda för vad som ska hända när vi börjar äta igen, det är rätt tryggt att hålla sig till skakarna och bara skakarna.. Vi vill ju inte att semestern ska komma och förstöra de resultat vi fått.. Men än så länge är det tre veckor kvar innan vi ens behöver börja fundera på det. 


3 kommentarer:

  1. Såg häromdagen på TV, Vetenskapens Värld, som handlade om 5:2 dieten. En läkare, som själv deltar i studien av c:a 100 personer, berättade att 99% (tror jag det var) gått ner i vikt. Intressant program för en blivande dietist. Kanske en bra övergång för att slippa gå upp i vikt efter allt skakande.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om man äter mindre så går man ner i vikt, om man minskar sitt kaloriintag på en vecka med 3000 kcal så går man ner i vikt, oavsett om man minskar kaloriintaget med 1500 kcal två dagar i veckan eller om man minskar kaloriintaget med 500 kcal om dagen varje dag. Mer magisk än så är inte 5:2-dieten. Mer magisk än så är tyvärr inga dieter. Att gå upp eller ner i vikt är summan av det man för in i kroppen mot det kroppen gör av med, oavsett om man äter lchf, 5:2, GI, pulverdieter eller bara "vanlig mat".

      Radera
    2. Men jag menar inte att det inte är bra. Det finns ingenting hittills som visar att 5:2 skulle vara skadligt. Men de hälsoeffekter folk får av att äta 5:2 är de hälsoeffekter man får av att gå ner i vikt, oavsett hur..

      Radera