söndag 25 maj 2014

Hästarna

Nu blir det mycket hästar i bloggen ett tag.
Här har vi dem i hagen, det är russet Bolina till vänster och shettisen Blixten till höger.

Idag började Tilda med att rida barbacka i trädgården för att träna balans och för att känna att hon fick mer kontakt med hästen. Eftersom hon inte är så lång så täcks ju det mesta av hennes ben av sadel. Så hon fick öva på att styra hästen med skänklarna (benen) och hur hon skulle använda tyglarna som hjälp. Hon var jätteduktig och fick ut Bolina i hörnen, gjorde volter och gick serpentiner.
Sedan satte vi på sadeln och gick en sväng. Tilda fick trava lite på grusvägen och vi märkte att Bolina inte ville trava om jag gick bakom, men om jag sprang framför så travade hon gärna på.

Vi gick förbi hemma också så att Tias och Indra fick hälsa på Bolina, och de fick sitta lite på henne. Tias tyckte att det var läskigt, men Indra ville rida mera. 
Idag blev det ingen Blixten för Indra, men här är kortet på henne innan hon ska rida på honom: 
Sista kortet är på Blixtens bror Sixten. Han är lite mindre, och han är såååå söt. Jag har aldrig sett en häst med den färgen innan. Det fastnade inte riktigt på bild, men han är liksom flammmig i gult och brunt, så det ser nästan ut som att han skimrar i guld... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar