fredag 18 juni 2010

stackars små kissar..

Sitter här och tittar på våra stackars små katter som struttar runt med trattar på huvudet och rakade magar..
Igår fick de spendera dagen på Blå Stjärnans djursjukhus, och de är numera steriliserade. Igår när de kom hem fastnade de överallt med sina trattar och de nådde inte ner till vattnet i vattenskålen. Först lyckades de krångla av sig trattarna, men nu verkar de ha vant sig lite. Förut låg de i en fåtölj och slickade varann i ansiktet.. Sötisar!!

Vi visste att Tiger var högst i rang, för hon får alltid äta först medan Chewbacca sitter och väntar bredvid. På Blå Stjärnan berättade de att efter att Tiger löpte som en tok här och blev könsmogen så har hon antagligen markerat lådan med sin doft. Chewbacca har förmodligen haft ett tyst löp, eftersom hon är underlägsen i rang. I samband med att hon blev könsmogen har hon blivit förvirrad och osäker och inte vågat gå på lådan. Hon har därför kissat på de ställe där det luktar som mest av hennes matte och husse, tex på vårt täcke. 

Kissarna fick tid för sterilisering redan nästa dag eftersom det är bra att bryta mönstret innan det blir ett invant beteende. Dessutom har de nu fått varsin låda och varsina mat- och vattenskålar. Så nu hoppas vi att bägge mår så bra det bara går.. 

Kan även passa på att rekommendera kattlådan PeeWee. Fantastiskt bra! Fräscht och det luktar bara sågspån om lådan så länge man plockar bort bajset..  

Nu ska jag gå och skölja ur färgen ur håret.
När jag vaknade upp ur min bubbla insåg jag att jag hade en sjuk utväxt och såg allmänt förjävlig ut. Så idag när Calle och Phuong var här på tacokväll fick jag lite hjälp med slingor av Phuong (tack!!) och nu är det underhåret som färgas. Ska se om jag får upp en bild så får ni skratta om det blev konstigt.. Men inget lila eller rosa denna gången.. :-)

Kram!!


3 kommentarer:

  1. Vi har oxå steriliserat våra katter! Hanen klippte de "bara" av kulorna på! ;)
    Så han va kanska fort på benen igen eftersom de inte är lika stort ingrepp på hanar.
    Honan däremot va de så synd om, för hon va fortfarande drogad när hon kom hem. Fummlade runt som ett fyllo på golvet så fort hon skulle någonstans. Annars låg hon å sov mest!

    SvaraRadera
  2. Naw, de är ju för goa när de är så drogade! Hoppas det bilr bra med kisseriet nu då..

    SvaraRadera
  3. De är faktiskt fortfarande väldigt goa.. Efter 4 dagar måste ju knarket ha släppt :-)
    De är så keliga, kommer och gosar med sina trattar.. De springer inte ens när Tilda kommer :-)

    SvaraRadera