söndag 27 juni 2010

Tack alla för en lyckad midsommar!!

Vem hade trott att jag skulle stå och leda allsång inför hela Aröds samlade sommargäster?
Om jag ändå kunnat sjunga..
Vem är det som har bestämt att alla midsommarsånger ska gå så fruktansvärt högt??? Ja, det gemensamma firandet i år kan ha varit det mest kaotiska i mannaminne. Det kommer att talas länge i stugorna om bråket om sånghäftena midsommar 2010.. Och jag kommer att vara en del av historien, man får väl se det som något positivt!!

(För er som inte var med nere på festplatsen så kommer det bildbevis, hittar inte sladden till kameran bara..)

När den värsta förödmjukelsen lagt sig och rodnaden försvunnit från kinderna så väntade en fortsatt lyckad midsommar i goda vänners lag. Sill och nubbe, kubb och strålande sol (nästan hela tiden). I år var det ingen som hade vänligheten att snubbla över kungen och ge oss en vinst i kubb, och vår 5½-åring visade större talanger i kubb än vi gemensamt lyckades åstadkomma i vårt lag, men huvudsaken är ju att vi hade kul. Och att Micke slapp förlora.. ;-)

Midsommardagen började alldeles för tidigt. Kl 7 släpade vi mammor och pappor en efter en ut våra täcken och kuddar på gräsmattan och låg som döda sillar i solen och turades om att lösa konflikterna som våra (alldeles för pigga) barn lyckades hamna i hela tiden. Vi tittade upp mot fönstret på loftet och mumlade avundsjukt att det är väl ingen sport att festa om man får sova ut nästa dag.. :-)

När vi samlat våra krafter gick vi ner till stranden så barnen fick bada lite, och när vi kom upp igen grillade vi korv och överbliven färskpotatis. När alla åkt hem satte vi oss ner och bara gjorde ingenting en stund. När vi ätit upp resterna av tårtan lämnade vi vår Lillskrutt hos mormorn och morfarn och tog med oss Lilla Trollet hem. Hon somnade som en stock i bilen och när vi kom hem somnade även jag knall och fall..

Nu sitter vi här på madrassen på golvet (vi äger ju fortfarande ingen soffa) och tittar på Skönheten och Odjuret och längtar lite efter storebror. Kanske är det mest jag som längtar. Han hade inte tid att prata med mig i telefon förut för han skulle fiska krabbor med mormor och hoppades att mormor skulle bryta av en klo på en stor krabba för det hade hon gjort en annan gång. Hoppas att det var av misstag....

Kram!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar