torsdag 1 april 2010

nu börjar påsken

När man för tredje dagen i rad vaknar med huvudvärk så är det inte långt ifrån att man vill skära upp kraniet och helt enkelt plocka ut den delen som gör ont. Att det eventuellt skulle vara smärtsamt med själva ingreppet är faktiskt inget som på något sätt gör det hela mindre lockande..

Idag har vi varit på påskfest på förskolan.
Länge sedan jag skrattat så mycket som åt denna underbara påskhare. En i personalen som klätt ut sig i bl.a. vita cykelbyxor med en rund tofs på rumpan. Hon vände ryggen mot oss, putade och skakade rumpa på ett underbart sätt..
Öronen och de stora tänderna gjorde sitt till charmen.. :-)
Häxa-Lisa var med också. De hittade ett STORT påskägg med MASSA godis som de ville äta alldeles själva.. Häxa-Lisa vill INTE dela med sig till alla barnen, då blev det ju så lite kvar till henne..

Det var på Lillskruttens önskemål som vi var med som enda föräldrar. Han hade varit orolig i ett par veckor för festen och Häxa-Lisa. Men när vi väl var där så var han inte ett dugg rädd, han var nästan först fram i sin Batmankostym. (Inga påskgubbar här inte, han och bästisen hade bestämt att de skulle vara Batman.)
Lilla Trollet däremot var mindre kaxig. Hon höll hårt i min hand när vi gick fram till Häxa-Lisa och tittade bort när hon tog sin godis.

Sen lånade vi med oss våra gosingar hem över dagen och fick lyxen att mysa lite med dem, trots att det egentligen är pappavecka.

För er som inte börjat fira påsk i smyg utan fortfarande har äggmålningen framför er så kommer här lite tips om man tröttnat på att bara måla äggen i olika färger:

påskkramar från mig!!

2 kommentarer: