måndag 26 april 2010

hurrrtbulle

2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl (vi tog rågsikt)
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl mild yoghurt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingridienserna i en bunke.
Rör i honung, yoghurt och lingonsylt.
Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1,5 liter (vi tog en liten gratängform och stöttade upp brödet med bakplåtspapper på sidorna)
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Låt svalna under en bakduk.

Eftersom Lilla Trollet är allergisk mot nötter så tog vi bort dem och tog lite extra av linfrön och russin istället.
Resultatet blev kanongott!! Speciellt när det var alldeles nybakt och varmt så att smöret smälte.. Gott, mättande och nyttigt! Våra ledord för idag :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar