lördag 20 februari 2010

svettigt på Ikea

Såhär snyggt är det i vårt sovrum just nu..
I torsdags impulsåkte vi till Ikea för att köpa garderober.
Vi visste exakt vad vi skulle ha, lämnade barnen i Lilliputtlandet och skulle bara handla lite snabbt.
Det var rena djungeln på garderobsavdelningen. Det är väl både bra och dåligt att man sätter ihop sin garderob själv från stomme. Man får ju precis vad man vill ha.
Men samtidigt så är det lite töntigt att man inte bara kan köpa en färdig garderob. Man måste betala för handtagen, för klädstången, för varenda liten skruv..
Det sjukaste är att dörrarna är dyrare än hela resten av garderoben..
Tur var iaf att vi kollat upp så att vi visste exakt vad vi skulle ha..

Ändå tog det sin lilla tid. Den lilla timmen barnen får vara i bollhavet rann snabbt iväg.. Försökte få kontakt med killen som jobbade där, men före oss var ett par som upptog hans tid i en halvtimme med alla möjliga konstiga frågor, om Ikeas hemsida m.m..
När de äntligen skulle gå därifrån så blir kvinnan helt chockad över att de ska plocka ihop grejorna själva. "Du skojar!! Den här listan lämnar vi väl till personalen där nere?"
Har du aldrig handlat på Ikea förut eller?
Och så kom hon på att hon skulle fråga massa saker om deras kök som de höll på att renovera..
Då gick vi.. Annars hade jag slagit henne...

Och när vi hittat alla hyllor, plockat på oss allt, hittat bägge barnen bland alla hyllor och gångar (för dem hade vi ju fått hämta först).. Då visade det sig att de dörrar vi skulle ha hade utgått. Bara i färgen ek.. Björk, vitt och spegeldörrar kunde vi få.
Då sket vi i dörrarna och åkte hem..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar